Jag har varit arkitekt i över 30 år och har haft förmånen att jobba med mycket namnkunniga arkitekter inom svensk arkitektur direkt efter skolan. Min absoluta mentor var Bengt Lindroos, hans stora omsorg för själva materialet, detaljutformningen, proportionerna men också ekonomi- och kvalitetstänkandet försöker jag ha som ledstjärna. Jag tycker om att vara med om att se något växa från flyktig idéskiss på ett pappersark till verklighetens massiva skala, en lång och ofta mödosam väg -och just därför så spännande!

Mitt ursprung är Bucharest, Rumänien, där jag är född och uppvuxen. Där gick jag på arkitekturgymnasium med mycket undervisning i geometri och byggnadsteknik men också teckning och färglära. Har sedan barnsben tyckt om att teckna, jag ville förädla det som redan fanns och försökte rita om allting hemma: bostaden, möblerna, trädgården, t o m kläderna. Här i Sverige studerade jag på KTH och även läst en termin Konstvetenskap på Stockholms Universitet. God spåkkunskap och en stor dos nyfikenhet har hjälpt mig att omfamna andra länders kulturella arv.

Jag kom till Brunnberg & Forshed i december 2006 och är idag handläggande arkitekt. Här har jag mest jobbat med stora och medelstora bostadsområden men också kontor och några offentliga byggnader och jag tycker fortfarande att det är lika givande att följa ett projekt från start till slutbesiktning.

Referensprojekt:
Kista Torn
Bostäder vid Mall of Scandinavia
Tollare

Angela Covacu Bohm

Arkitekt MSA
angela.covacu.bohm@brunnbergoforshed.s
extrapart
e
angela.covacu.bohm@brunnbergoforshed.s
extrapart
e

+46-8-617 61 22
+46-70-297 61 22

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer