För mig är social arkitektur miljöer där människor trivs och vill befinna sig. De är så väl utformade och gestaltade att de vårdas och bevaras av de som vistas där. Det är min drivkraft, att skapa dessa vackra, hållbara och väl fungerande miljöer. Jag är också förtjust i processen under vägen där alla olika discipliner och kompetenser ska samarbeta för att nå ända fram. Min styrka är att jag genom åren lärt mig förstå hela processen från tidig utveckling av en stadsplaneidé till byggnaders uppförande i byggskedet.

Jag tog min examen 1996 på KTH. Sedan dess har jag jobbat på flera olika arkitektkontor, mest i bostadsprojekt men även med kontor och vårdboenden. Jag deltog också i Sveriges arkitekters utskott för Forskning och utveckling under två år. De uppdrag jag arbetat med har ibland varit små, som t.ex. en privat villa till stora och komplexa projekt som 600 bostäder ovanpå en bussterminal i Haninge.

Brunnberg & Forshed har varit min arbetsplats sedan 2010, och 2013 blev jag delägare. Jag sitter i företagets styrelse och har dessutom rollen som marknadsansvarig. Från och med 2020 är jag även certifierad tillgänglighetssakkunning (TIL2)

Exempel på byggnader/projekt som jag deltagit i:

- Ektorget i Solna, bostadshus med HSB
- Kista One, Kv Färöarna, ombyggnad av kontorshus i Kista
- Liljansberget, planförslag i Umeå åt Akademiska hus
- Haningeterrassen, 600 bostäder åt Riksbyggen i Handen centrum
- Allgunnen, bostäder till allmännyttan, två planer inför samråd

Birgitta Gelhaar

Arkitekt SAR/MSA, delägare, styrelseledamot, tillgänglighetssakkunning, marknadsansvarig
birgitta.gelhaar@brunnbergoforshed.s
extrapart
e
birgitta.gelhaar@brunnbergoforshed.s
extrapart
e

Tel: +46-8-617 61 34

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer