St Eriks årsbok

I Stockholms byggnadskultur - Samfundet S:t Eriks årsbok 2014, red. Ann Pålsson, bidrar runt tjugofem namnkunniga författare med artiklar inom sina specialområden. Skribenterna pekar på hur mycket vi har att lära av historien när det gäller att bygga med kvalitet och att det går att bygga mycket och bra för alla invånare.

stEriksarsbok_large


“Stockholm växer så det knakar. Trycket på att öka mängden och takten på byggandet är starkt, inte minst när det gäller bostäder. Bostadsbristen är akut men historien visar att det kan bli dyrt, både mänskligt och ekonomiskt, att göra avkall på kvaliteterna i den byggda miljön. En viktig faktor i dagens byggande är också beställaransvaret. I boken redogörs för hur det är ställt med det idag, jämfört med tidigare epoker i historien”. Text: Monica Andersson


Se bl.a. Kjell Forshed’s artikel om ”Stockholm trädgårdsstäder”, och Aleksander Wolodarski’s artikel om ”P O Hallmans stadsplaner”, men framförallt -se omslagsbilden, som visar de nyproducerade bostäderna på Främlingsvägen i Midsommarkransen.


Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer