Ahmeds och Sandras språkkafé

Mötesplats för nyanlända arkitekter

Lördag den 6 maj tar Ahmed Alaydi på Brunnberg & Forshed, stafettpinnen och ordnar språkcafé tillsammans med Sveriges Arkitekter. Arkitektur Språkcafé är ett nätverk och en mötesplats för Stockholms nya och etablerade arkitekter. Syftet är att skapa en välkomnande atmosfär och öppna dörrar till sammanhang som ofta är slutna för nyanlända statsbyggare, men också att skapa genvägar till den specifika svenska som man har användning för i arkitekturprofessionen. Språkcafét blir ett forum där man direkt kan börja öva det språk som man behöver för att arbeta som arkitekt.

Mer information på facebook-gruppen Newly Arrived Architects in Sweden

Mer att läsa:
Artikel på arkitekten.se
Artikel på webbplatsen Hållbar stad

Bilden är hämtad från Arkitekten.se
Arkitektur Språkcafé vann Stockholms Arkitektförenings pris 2016 med motivationen:

I en tid när många arkitekter söker sig till Stockholm, i skydd från krig eller i jakt på arbete, har Sandra Oliveira e Costa och Ahmed Alaydi startat Arkitektur Språkcafé som en mötesplats mellan Stockholms nya och etablerade arkitekter. Systematiskt har man byggt upp en verksamhet som ger språkverktyg för att arbeta i Sverige, självkänsla och idéutbyte, rådgivning och träning. Språkcaféet är ett guldrum för Stockholms arkitekter. Där uppstår nya idéer och samarbeten på tvärs mot inarbetade hierarkier. Arkitektur Språkcafé gör Stockholm till en mer dynamisk stad med nya kopplingar till arkitekter världen över.
Bilden är hämtad från webbplatsen En hållbar stad

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer