Besök i riksdagen

Givande och hoppfullt besök hos Emma Hult i riksdagen

Idag var vi på ett både intressant och hoppfullt besök hos Emma Hult i Riksdagshuset. Vi fick en inblick i Emmas vardag som politiker med ansvar för bostadsfrågor. Vi hade en öppen och bra dialog om bostadskvalitet och hur vi kan minska avståndet mellan politik och praktik.

Emma, som är ledamot av civilutskottet, har både utbildning och erfarenhet från byggbranschen och det var roligt att höra hur Emma brinner för sitt uppdrag. Hon uppmuntrade oss och våra arkitektkolleger att ta kontakt och prata med politiker på regional nivå. Sen gillar hon hus av trä – precis som vi gör!

Besöket var en del i kontorets fördjupning och engagemang kring bostadsbyggande och stadsutveckling där vi regelbundet ses och diskuterar problem, möjligheter och visioner kopplade till vår vardag på ett arkitektkontor med stor bostadsproduktion. Vi arrangerar seminarier, studiebesök, föreläsningar m.m. tillsammans med Ola Nylander, professor i bostadens arkitektur vid CTH. För oss är det ett viktigt forum för utbyte av kunskap, inspiration och diskussion och en värdefull koppling till akademin.

I det här fallet hade vi en intern diskussion inför besöket där vi förberedde de frågor vi ville prata om, dvs kvalitet i dagens bostadsproduktion i tider då det mest pratas kvantitet. Vi berättade om hur vi vill bidra till ökad medvetenhet om bostadskvalitet genom våra egna forskningsprojekt, men också om vårt eget ansvar som arkitekter i form av kunskapsdelning och debatt.

Mötet kändes hoppfullt och innan vi gick lämnade vi kvar en hälsning i form av ett brev med våra tankar och ett bokpaket med några böcker vi tagit fram.


Se även den debattartikel i SvD från 7 juni 2017

Och läs mer om våra trähusprojekt


Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer