Posten 1, Dahlinhuset i Arvika Foto från det nyligen inflyttade Posten 1 (Dahlinhuset)

Posten 1 i Arvika

Snart inflyttning i 21 fina lägenheter vid torget

Snart är det inflyttning i fina Kvarteret Posten 1 i Arvika, det s.k. Nya Dahlinshuset. Några av oss på kontoret som arbetat med projektet åkte till Arvika för att passa på att titta på det både utvändigt som invändigt innan hyresgästerna flyttar in i april. Ansvarig arkitekt Andreas Svensson tycker att det nya huset är en värdig ersättare av den nedbrunna byggnaden:

- Vi hade en hög ambition i projektet och när vi nu ser resultatet är vi stolta över att vår gemensamma vision är förverkligad på ett så bra sätt. Vi är extra nöjda med exteriören mot torget där anpassningen i skala, proportioner, kulör och material fungerar fint i verkligheten. Att sen vår uppdragsgivare Arvika kommun och PEAB som byggt, också är nöjda med både resultatet och samarbetet är extra roligt. Vi är även glada över att Arkitekturupproret har uppmärksammat projektets höga ambitioner och nominerat det till Sveriges finaste nyproduktion 2018.

Det nybyggda bostadshuset har ersatt den gamla byggnaden som brann ner på nyårsdagen 2016, och ska knyta an till det gamla utan att vara en kopia. Placerat vid torget är det utformat för att vara vackert med bibehållen ståtlighet och i samklang med småstadens karaktär. I bottenvåningen har det alltid funnits butiker, numera i form av Espresso House och en sushibar.

Läs mer om projektet Posten 1


Platsbesök i början på mars 2019. Klicka på bilden så kommer ett bildspel upp.

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer