Grönt ljus för Tobaksmonopolet

Vackert bostadstorn och lägenheter i det gamla huvudkontoret

Nu är det klart att ett vackert bostadstorn och ett lägre gårdshus byggs intill Tantolunden på Södermalm. Även det gamla vackra huvudkontoret ska omvandlas till bostäder och kontor. I januari i år vann detaljplanen laga kraft och i samband med det sålde den tidigare exploatören Bonava, projektet till CA Fastigheter AB och Panorama Bostad AB.
Vi på Brunnberg och Forshed har fått uppdraget av de nya ägarna att fortsätta arbetet med de två nya husen i Tobaksmonopolet 3 samt omvandlingen av det före detta huvudkontoret. Det högre huset blir ca 17 våningar och det lägre blir fem, totalt över 100 nya lägenheter med lokaler i botten. I det gamla huvudkontoret planeras ca 20 lägenheter.
Andreas Svensson, som är ansvarig arkitekt på Brunnberg och Forshed, berättar om en lång men bra process ihop med den tidigare exploatören NCC/Bonava och Stockholm stad. Alla parter var delaktiga i gestaltningen av de nya husen och målet var att komma i mål med detaljplanen, något som lyckades över förväntan. Detaljplanen gick igenom utan överklagande och alla inblandade är ivriga att komma igång. Andreas är glad och förväntansfull:
- Vi är jätteglada över att få förnyat förtroende av den nya beställaren. Vi är verkligen nöjda med vårt förslag. Nu inleds en ny fas och vi i teamet kan gå vidare med att säkra projektets redan höga ambitioner. Vi kör igång direkt och redan under våren kommer vi att ta fram bygglovshandlingar. Målet är beviljat bygglov och säljstart under sensommaren eller tidigt i höst.
Läs mer på Tobaksmonopolets projektsida
Pressmeddelande, CA Fastigheter

 
Projektets devis är ”Livet inuti utanpå”. Med det menar vi just det; människor ska kunna sätta sin egen personliga prägel på sitt boende. Kanske flytta ut en del av livet på de stora balkonger som är en del av husets framträdande tema, där man kan odla, umgås eller bara vara och njuta av utsikten. Gaturummet blir en levande plats där torget, gatan och de omgivande lokalerna tillsammans med människorna som vistas där blir till något som de medverkande skapar. Lekfullhet, personlighet och gemenskap kanske?

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer