Hallå igen Olle!

Möt vår affärsutvecklare

Vår nye affärsutvecklingschef Olle Burell känner att han kommit hem igen. Första gången han äntrade kontoret var som praktikant 1998, han jobbade sedan ett par år med Kjell Forshed. Nu är han på plats där yrkeslivet efter KTH började.

– När jag gick tillbaka till arkitektbranschen efter tjugo år ville jag återknyta till Brunnberg & Forshed där jag trivdes så bra. Det är roligt att arkitektkontoret som jag alltid haft närmast hjärtat kan ha nytta av mina erfarenheter.

Olle axlar den nya halvtidsrollen som affärsutvecklingschef. I den ingår att vårda kontorets kundrelationer, bidra till nya uppdrag och att vara bollplank åt ledningen.

– Kontoret har en enorm samlad kompetens och går som tåget. Jag ser hur arkitekter och ingenjörer jobbar hårt för att leverera arkitektur av hög kvalitet till våra uppdragsgivare. När vardagen anfaller med alla sina göromål i projekten blir det svårt att hinna med det utåtriktade arbetet. Jag hoppas även kunna bidra med omvärldsanalyser och underlag för strategiska beslut som gör att vi når vår vision att vara det främsta och mest kunskapsdrivna kontoret inom social arkitektur och stadsutveckling.

Sedan sist har Olle arbetat bland annat som verksamhetschef på Palmecentret och som skolborgarråd i Stockholms stad. Sedan två år har han egen arkitektfirma som ritat hus åt privatpersoner och arbetat med boendemiljöer för äldre åt NREP/Altura.

– Det jag tar med mig ”tillbaka hem” är en massa spännande erfarenheter och kontakter med härliga människor jag mött inom folkrörelsen, biståndsvärlden, politiken och byggbranschen. Att nu få arbeta för en hållbar samhällsutveckling genom att lyfta fram exempel på god arkitektur och stadsbyggnad känns så meningsfullt och roligt.

Olle har följt Brunnberg & Forsheds verksamhet och glatt sig åt alla vackra hus och stadsmiljöer som medarbetarna skapar.

– Kontoret har varit bra på att vårda sitt rykte, inte minst genom att tacka ja bara till uppdrag som har förutsättningar att resultera i god arkitektonisk kvalitet. Här handlar det ju om ett delikat samspel mellan byggaktören och alla konsulter. En generell utmaning i det svenska byggandet är att stärka arkitektens centrala roll i de processer som ska leda till klimatsmarta och vackra miljöer för alla. Vi måste behärska både de sociala, ekologiska och ekonomiska aspekterna av hållbarhet för att bidra fullt ut till den gröna omställningen av Sverige.

Kontoret har bytt adress, men det mesta är sig ändå likt. Ett tiotal arbetskamrater finns fortfarande kvar.

– Att så många har jobbat vidare på Brunnberg & Forshed ser jag som ett bevis på att man verkligen trivs och stimuleras i sin roll som arkitekt eller ingenjör. Den humanistiska och harmoniska stämningen är densamma som förr, det bruna pianot finns kvar och till och med skorporna är av samma sort. Hantering av tidsrapporteringssystem och digitala städdagar diskuteras som vanligt. Samtidigt är det fantastiskt roligt att lära känna alla nya medarbetare som jobbar här. Jag är djupt imponerad av Brunnberg & Forsheds förmåga att förena tradition och förnyelse, identitet och innovation.

Här hittar du kontaktuppgifter till Olle Burell!

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer