Hej Hanna, vår nya ekonomichef!

Vi är så glada åt att Hanna Krögerström börjat som ekonomichef hos oss. Hanna har lång erfarenhet av att chefa för ekonomin i ägarledda företag i närliggande branscher och av att styra, värdera och utveckla projekt. Perfekt match och en klippa i en turbulent värld, tycker vi.

Hanna kommer närmast från Andreasson och Forsgren Elteknik AB där hon varit ekonomichef i tio år.

– Tidigare har jag också arbetat med utveckling, programmering och implementation av affärssystem bland annat i byggbranschbranschen, med utbildning och säljstöd. Jag har också en bakgrund som it-ansvarig på ett måleriföretag.

Vi sökte en ekonomichef med god kunskap om och erfarenheter av att styra och utveckla projekt.

– Projekt är ett nyckelord för mig. Jag brinner för utveckling snarare än förvaltning, det har vi system som ska ta hand om. Projektutveckling handlar om att kontinuerligt utvärdera och förbättra rutiner, analysera ekonomi, risker, styrkor, svagheter och förpacka lärdomar så att vi kan ta med dem in i nya uppdrag. Det är ett aktivt arbete som passar mig. I ett ägarlett bolag jobbar man nära verksamheten – jag trivs mycket bra i den miljön. Min ambition är att vara en part och ett stöd till projektledare och handläggare och arbeta tillsammans med affären för att utvecklas och bli bättre. Inte att ”bara” leverera siffror.

Det är turbulenta tider nu när Hanna väl är på plats.

– Vi har ju just nästan precis hunnit återhämta oss från pandemin som slog över hela världen. Nu pågår ett krig, det är börsnedgångar, inflation och energikris. Det är väldigt konstiga tider. Jag har inte insikt i hur detta påverkar denna bransch än, men kontroll och fokus på ekonomi kommer att vara viktigt framöver.

Som liten drömde Hanna om att bli arkitekt, fotbollsproffs i Kina eller statsminister. Än så länge har hon nästan två rätt. Fotbollsskorna ligger visserligen på hyllan till förmån för handbollsskor, men hon tränar fotbollstjejer 2016 i Älvsjö AIK och är ju nu i rätt bransch.

– Arkitektbranschen är intressant. Det man faktiskt gör, affären, kreativiteten, kunskapen och kompetensen känns spännande, också på ett privat plan. Jag känner mig väldigt välkomnad in den och till den varma, familjära atmosfären på kontoret.

Vi hoppas att Hanna inte blir statsminister. Än. Välkommen hit, Hanna!

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer