Jag började min anställning som arkitekt på Brunnberg & Forshed våren 2018 och var innan dess praktiserande arkitekt under tiden jag gjorde färdigt min arkitekturutbildning på KTH. Tidigare har jag också läst statsvetenskap vid Uppsala Universitet i tre år.

Inom arkitekturen är jag främst intresserad av staden som helhet – hur arkitekters tillägg till staden påverkar känslor, människor, flöden, kommers och mysfaktor. Hur gör vi som arkitekter för att skapa arkitektur som inte alienerar människor, skapar varma och levande miljöer och samtidigt skapar modern och spektakulär arkitektur?

Som gammal statsvetare är jag också väldigt intresserad av de politiska och ekonomiska processerna som styr stadens utveckling. Fastighetsstorlekar, medborgardialog, kollektivtrafik, täthet och flöden, allt fascinerar mig. Jag är övertygad om att arkitekter måste ta alla dessa saker i beaktning i sitt arbete, och att vi är skyldiga att kommunicera våra idéer på ett enkelt och slagkraftigt vis.

Johan Wallhammar

Arkitekt MSA
johan.wallhammar@brunnbergoforshed.s
extrapart
e
johan.wallhammar@brunnbergoforshed.s
extrapart
e

+46-8 617 61 38

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer