Nu blir vi två till

Välkomna Sofia och Viktor!

Sofia Breedh och Viktor Lindström är kontorets nyaste arkitekter. Sofia slutförde sin master på KTH i våras, Viktor kommer närmast från Carlstedt Arkitekter och var klar med sin utbildning på samma lärosäte 2019. Tips från vänner ledde dem till oss.

–Jag hörde om kontoret under mitt praktikår, fick tips att söka och efter utbildningen när jag började leta arbetsplatser tyckte jag Brunnberg & Forshed verkade vara ett trevligt kontor med bred kunskap och roliga projekt. Jag fastnade också för den familjära stämningen förmedlad bland annat via hemsidan, berättar Sofia.

Viktor, som nu arbetat hos oss i några dagar, blev tipsad under tiden på KTH.

–Ett bra kontor med trevlig stämning, fick jag veta. Och det betyder mycket för mig. När jag letade vidare såg jag många spännande projekt som lockade. Jag gillar att det finns en stilmässig bredd, man testar nya grepp och visar framfötterna utan att det blir för mycket estetik och yta. Många av projekten känns rotade och kvalitativa, man tar sina projekt på allvar.

Sofia håller med och menar att det är arkitektur som många kan ta till sig.

–Kontoret har en väldigt fin gestaltningsförmåga och mänsklig arkitektur. Jag bor vid Ulvsunda slott, nära slottsvillorna som kontoret har ritat. De är väldigt fina med röd fjällpanel, röda hus på ett nytt och kreativt sätt som jag tror tilltalar många.

För Viktor är kontorets engagemang i forskning och utveckling av stor betydelse.

–En så tydlig satsning på FoU säger något om hela kontoret. Att man bryr sig på riktigt om både anställda och att leverera bra arkitektur grundad i vetenskap och samtiden.

Viktor och Sofia ser fram emot möjligheterna att bredda sig.

–Jag har tidigare arbetat framförallt med samhällsfastigheter inom skola och vård. Som ganska grön arkitekt vill jag nu gärna jobba i flera skeden i processen och bli mer bekväm med alla delar från tidiga skisser till färdiga bygghandlingar, säger Viktor.

–Jag är med i två projekt nu, det ena i idéskiss-fas är en förtätning i Stockholm och det andra handlar om att utöka en skola utanför Stockholm. Det är en väldigt rolig kombination att göra dels ett helt nytt bostadskvarter dels en tillbyggnad där man ska förehålla sig till en befintlig skola. Min förhoppning framöver är att jobba i olika skeden och testa lite. Man känner sig bekväm här att fråga folk om hjälp. Och det har gått väldigt fort från att för tre veckor sen känna sig helt ny på kontoret till att nu vara väldigt inkluderad, avslutar Sofia.

Välkomna Sofia och Viktor!

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer