Nu har Nora börjat hos oss – på riktigt

Nora Rennéus, nybliven arkitekt, började hos oss den 1 mars. Men helt ny på kontoret är hon inte, Nora har varit både sommarpraktikant och praktiserat ett helår och jobbat extra hos oss under sitt examensarbete. Hon gillar kontoret.

– Jag trivs så bra här och har alltid försökt hålla kvar kontakten och ha en fot kvar. Det har blivit allt viktigare för mig att vara i trivsamma arbetsmiljöer. Att göra spännande saker på ett kontor där jag inte trivs räcker inte. Här är både snällt, trevlig stämning och roligt, och man känner sig väldigt välkommen och omhändertagen.

Nora tog arkitektexamen vid Lunds tekniska högskola i februari. Exjobbet handlade om att utmana föreställningar om förtätning i trädgårdsstaden.

– Jag ville utforska och experimentera hur ny arkitektur kan ta plats i en historisk kontext, om det är möjligt att bygga nytt och ändå ta tillvara och förstärka kvaliteterna. Jag använde Äppelviken utanför Stockholm, en av de äldsta trädgårdsstäderna i landet, som testobjekt. Här motsätter man sig nybyggnation, de boende befarar att den ska förstöra de höga kulturvärdena. Så, det var både väldigt kul, och svårt.

På kontoret har hon jobbat med tillfälliga bostäder för prioriterade grupper och just nu med ett stort kontorsprojekt för Alfa Laval i Flemingsberg. Nästa uppdrag hoppas hon blir bostäder.

– Bostäder är väldigt roligt. Och jag tycker det är kul att vi har samarbeten med prof. Ola Nylander vid Chalmers om bostadens kvalitet. Det är intressant att undersöka hur man får människor att trivas, hitta bostadskvaliteter och fundera över vad som gör att vissa byggnader och lägenheter är trivsamma hundra år senare. Det känns också som kontoret verkligen jobbar igenom sina bostadsprojekt, de är inte bara yta, som jag tycker att det lätt kan bli ibland. Det ska helt enkelt vara bra bostäder, det är viktigt.

Nora vill föra in hållbarhetsperspektiv i projekten.

– Kurserna jag tagit i restaurering har varit spännande, en del i hållbarheten är ju att inte alltid behöva riva så mycket utan försöka jobba med det man har. Det och återbruk hoppas jag få arbeta med i framtiden.

Och snart kanske också några av hennes vänner finns hos oss.

– Jag har rekommenderat alla de som är öppna för nya jobb att söka sig hit. Här känns som en plats där man får växa.

Här hittar du kontaktuppgifter till Nora Renneus!

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer