Programsamråd för Alvik Östra

Ett steg närmare ny stadsdel vid Mälaren

Nu är äntligen programförslaget för den östra delen av Alvik ute på samråd, ett område som har har gått från industri till kontor och som nu kan få nytt liv i en stadsdel som öppnar sig mot Mälaren. Alvik är ett av Stockholms största utvecklingsområden och programförslaget för Alvik Östra innefattar att skapa en mer sammanhållen stadsmiljö i Alvik östra, med cirka 1800 nya bostäder, en ny skola med bibliotek, en idrottshall samt sex förskolor. Torg och parker och en levande strandlinje med bryggor och promenadstråk längs Alvik strand planeras också.

"Vi är väldigt stolta över att ha varit med och utforma Östra Alvik tillsammans med Vasakronan och Stockholm Stad. Det är ett område som har alla förutsättningar att bli fantastiskt!" säger arkitekt Alessandro Lucca från Brunnberg & Forshed.

Förslaget är på samråd fram till den 3 april. Är du nyfiken, läs mer på Stockholms Stads webbplats eller en artikel i SvD publicerad 15 feb 2019 (betallänk).

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer