”God arkitektur är den arkitektur som gör människor lyckliga” Många studenter var positiva över att vi uttrycker starka värderingar och åsikter om arkitektur och livsmiljöer.

Arkipelago 2019

Bland det bästa vi vet är att träffa studenter.

Därför åkte vi traditionsenligt till Arkipelago-mässan på KTH Arkitektur med en sprillans ny monter. Montern var till viss del täckt av träspån vilket både studenter, lärare och andra utställare gillade. Vi talade om vår egen filosofi vilket många studenter var intresserade av. Just det faktum att vi gärna pratar om skönhet, skala, variation, proportioner och att vi i stadsbyggnad gärna förespråkar lågt och tätt skapade många intressanta diskussioner. Många studenter uppskattade vår bredd gällande projekt med alltifrån skolor till parvillor, men också att vi är öppna för alla arkitekturstilar och även bedriver forskning på kontoret med Bovaneundersökningar och ett intensivt FoU-arbete.

Eftersom Arkipelago är en arbetsmarknadsmässa så var många såklart intresserade av våra två praktikplatser som vi utlyser till hösten 2019. Vi fick då tillfälle att berätta hur det är att jobba som praktikant och som arkitekt på Brunnberg & Forshed. Att delta på mässan var oerhört givande även för oss, så för att ge tillbaka till studenterna så kommer vi att ha en Student-AW på kontoret den 28 mars då studenterna får hälsa på och se vi har det på kontoret.

Vill du söka praktikplats är ansökningen öppen till och med 5 april. Här hittar du till ansökan.

Av någon anledning kom många fler studenter som pluggar stadsbyggnad till vår monter i år. Många pratade om hållbart byggande och inte minst trä, och förstås också socialt hållbar stadsbyggnad.

 

 

Vår fina monter av spån uppskattades och det var kul att kunna visa upp Ulvsunda slottsvillor som är gjorda av samma sorts spån.

Ulvsunda Slottsvillor (vill du se mer, titta in på projektsidan)

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer