Brunnberg & Forshed 3D-printar skyddsvisir till vården
MEDVERKANDE Staffan Corp, Issa Ali

B&F gör skyddsutrustning till vården

B&F 3D-printar skyddsvisir till vården i kristider

För att stötta vården i dessa kristider har Brunnberg & Forshed beslutat att bidra med egentillverkad skyddsutrustning. Vi sluter upp i Stockholms Stadsbyggnadskontors upprop om att 3D-printa skyddsvisir till vården, startat av Stadsbyggnadsdirektör Anette Scheibe Lorentzi.

Det var vår medarbetare Issa Ali, arkitekt på Brunnberg & Forshed som som tog initiativet att tillverka skyddsutrustningen:
Det känns roligt att med ett litet bidrag kunna visa solidaritet med vården. Intresset att hjälpa till har varit stort, kontoret låter mig använda 3D-printers och material, min förening låter mig använda gästlägenheten som verkstad och grannar vill hjälpa till.

Issa fortsätter: ”Det är spännande att behöva tänka så mycket på hygienen, jag har mask under hela tiden och tvättar händerna ofta och skyddsutrustningen behöver förvaras hygieniskt. Hittills har jag tillverkat 40-50 stycken par skyddsvisir och det tar ca 25 minuter att skriva ut två stycken. Planen är att tillverka upp mot 100 stycken på mina lunchraster och på kvällarna.

Vill ni hjälpa stadsbyggnadskontoret med att tillverka skyddsutrustning? Kontakta deras samordnare för material: katarina.lehtola@stockholm.se .

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer