PUBLICERAT 2021-10-07

Dubbel nominering till arkitekturpris

Två bostadsprojekt i Näsby slottspark nominerade till arkitekturpris

– Vi är så glada över att både det första bostadskvarteret i Norra Parken och vård- och omsorgsboendet i Äppelträdgården blivit nominerade till Täby stadsbyggnadspris 2021. Det nära samarbetet med Niam och Täby kommun har varit en förutsättning för att ro projekten i hamn. Slottsparken är en känslig och älskad miljö för många kommuninvånare och vi är förstås många som tillsammans har bidragit till att projekten landat så fint, säger Ingrid Moberg, arkitekt SAR/MSA, Brunnberg & Forshed Arkitektkontor.

– Vi har velat bygga vidare på befintliga kvalitéer i parkmiljön kring Näsby slott, och låta den nya bebyggelsen samspela med den känsliga kulturmiljön genom husens tydliga placering, låga skala, gedigna materialval och putsfasadernas kulör. Ett varsamt tillägg, där bostädernas klassiska rumsliga kvalitéer samverkar med de vackra gemensamma trädgårdarna till en unik boendemiljö.

Omröstningen pågår fram till den 25 oktober och vinnaren i tävlingen presenteras den 16 november.

Klicka här för att komma till omröstningen!
Klicka här för att läsa mer om projektet!

Bostadshusen

Vård- och omsorgsboendet

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer