Bostadsundersökning Främlingsvägen

Välkommen till informationssidan som vänder sig till boende på Främlingsvägen.

 

Vi på Brunnberg & Forshed, som utformat husen, genomför en bostadsundersökning som alla hushåll har fått information om via brev. Syftet är att ta reda på vad du som boende tycker om huset och din lägenhet, värdefull kunskap som vi kan ta med oss när vi gestaltar kommande bostadsprojekt. Det är förstås frivilligt att delta men vi blir glada om du hjälper oss.  Resultatet blir sedan en rapport som vi kommer att dela med er boende och vi återkommer om när och hur. Din hyresvärd Stockholmshem är informerad.

Undersökningen genomförs i samarbete med CBA, Centrum för boendets arkitektur, och professor Ola Nylander från Chalmers tekniska högskola. CBA är en nationell plattform för kunskapsförmedling, diskussion, utvecklingsarbete och forskning kring boende. Syftet är att lyfta fram arkitekturperspektivet och undersöka och påverka kvaliteter i bostadens arkitektur.

Under våren genomförde vi ett antal intervjuer och nu är det dags för enkäten som du ska ha fått på posten ihop med ett frankerat kuvert. Fyll i och skicka. Du kan också göra enkäten digitalt via denna länk:

Digital enkät


Möblera din lägenhet
Vi är nyfikna på hur du har möblerat hemma och hur du som boende disponerat bostaden. Rita in dina möbler på din lägenhetsritning som du fick i kuvertet ihop med lite annat material. Du kan också använda ritningen till att pröva dig fram för att möblera om.

Frågor
Kontakta Anna Larsson på Brunnberg & Forshed Arkitektkontor, anna.larsson@brunnbergoforshed.se, eller telefon 08-617 61 50.

Trisslott
Som en liten belöning för att du fyller i och skickar in, sänder vi en trisslott. Fyll i ditt lägenhetsnummer i enkäten om du vill ha en lott.

 

 


Vi som genomför undersökningen är Rikard Hedin, Anna-Kersti Palm och Anna Larsson från Brunnberg & Forshed Arkitektkontor samt professor Ola Nylander från Chalmers tekniska högskola.

 

Mer att läsa om huset

 

Projektet och bostäderna
Projektsidan om Främlingsvägen
Detaljerande beskrivning utformning av huset, fasaden m.m.
Lägenhetsritningar

Artiklar
lokaltidningen Liljeholmen/Älvsjö april 2014
Artikel från tidningen Arkitektur nr 8, april 2013
Främlingsvägen på Wikipedia

Årets Stockholmsbyggnad 2014
Främlingsvägen nominerades till Årets Stockholmsbyggnad 2014 och följande fina omdömen hördes från juryn:

– Karolina Keyzer, Stadsarkitekt i Stockholms stad: ”Med cortén mot tegel smyger sig de fina hyresrätterna in bland 40-talets fina bostäder. De visar att arkitektur inte måste skrika högt eller vara dyr för att med skärpa och integritet ta plats i den tätare staden.”

– Anders Bodin: “Skickligt inplacerat med mjuk materialglöd.”

– Rahel Belatchew Lerdell: “Ett utmärkt exempel på förtätning av ett bostadsområde där nytt möter gammalt utan att helheten störs. Ett resolut modernt formspråk i cortenstål möter de äldre tegelbyggnaderna i ett fint samspel med tydliga årsringar. Det är lovvärt att allmännyttan som byggherre föregår med gott exempel på samtida arkitektur.”

– Martin Wiorek: “Med en fasad i ett unikt material och en byggnad som har upprättats med hänsyn till områdets karaktär gör denna byggnad till en av årets bästa.”

Tidigare bostadsundersökningar
Bostadsundersökning i Linköping och Filmstaden

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer