Brunnberg Forshed byRum Källsprångsvägen
MEDVERKANDE Andreas Thöje

Intervju om Källsprångsvägen i magasinet byRUM

Fin intervju om vårt träprojekt Källsprångsvägen i Viskafors

Vi är mycket glada att Magasinet byRUM intervjuar vår medarbetare Andreas Svensson om vårt träprojekt Källsprångsvägen i Viskafors:

"Vad betyder det för en liten ort som Viskafors att allmännyttan satsa på hyresrätter i form av 13 ekologiska småhus av trä?
- Det betyder jättemycket, och har varit gynnsamt för orten. Viskaforshem är progressiva och satsar långsiktigt på kvalitet och unika projekt."

Vilken roll spelar naturen här?
– Den har stått för mycket av inspirationen till gestaltningen. Vi ville få till en helhetsmiljö får husen och naturen samspelar och naturen blir husens tomt. Tillsammans med landskapsarkitekten har vi gjort stora ansträngningar för att spara så mycket natur som möjligt och återskapa den vegetation som finns på platsen. Visionen är att mossan och blåbärsriset ska krypa alldeles inpå knuten – så att man från sin uteplats kan kliva rakt ner med tårna i mossan och plocka bär.

Vad ryms i termen ekologisk när det gäller småhus?
– Först och främst är det ritat med tanke på att spara energi. Men det finns även en ekonomisk aspekt. Genom att satsa på hållbara material, som inte kräver underhåll minimeras kostnaderna under hela livslängden och hyrorna kan hållas nere. De mest ekologiska husen är de som inte behöver rivas eller byggas om – de som står sig.

Vad var den största utmaningen?
– Vi har jobbat med olika träslag, och det har varit en lärorik process att förstå de olika träslagens inneboende karaktär och styrka – och att lyfta fram det på ett vackert sätt. Det har både varit den stora utmaningen i projektet, men också det som varit roligast.”

Läs hela intervjun om Källsprångsvägen i senaste nummer 02/21 av Tidskriften byRUM!

Vi blir alltid glada av att få bli uppmärksammade i pressen. Kika in på vår sida som heter Brunnberg & Forshed i pressen.

Till exempel så blev vi också intervjuade av byRUM om vårt andra projekt – Rektorsvillan.

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer