Jag gillar att rita bostäder och skolor. Hemmet och skolan är för många människor den allra viktigaste platsen och att försöka rita dem så bra som möjligt är kul. Därutöver arbetar jag främst med stadsplaner. Jag gillar kontorets tradition av finmaskiga stadsnät med en låg, tät skala och med en rik flora av sociala mötesplatser i stadsrummet. Jag vill arbeta vidare i den andan.

Jag har arbetat i ett projekts alla skeden, med viss tyngdpunkt på de tidiga då skissandet och lyssnandet har stor betydelse. Jag har även haft förmånen att få följa flera projekt ända till uppföljning och utvärdering, vilket varit lärorikt. För särskilt roligt är det att möta de människor som bor i de hus vi ritar och som gjort ”våra” bostäder till sina hem.

Jag är en av flera som arbetar med FOU på kontoret, vilket bland annat innebär att jag är med och planerar studieresor, föreläsningar, studiebesök och böcker och skrifter som kontoret ger ut. Innan dess fick jag själv möjlighet att skriva en bok om ett av kontorets projekt och vet vilken extra dimension det kan ge. Kontoret satsar mycket på FOU och det är jag stolt över. Det är viktigt att få stanna upp ibland och reflektera över det dagliga arbetet.

Jag kom till kontoret 2005, har min examen från Chalmers och jobbade sex år i Malmö innan jag sökte mig just hit.

Referensprojekt
Minnebergsskolan
Strato
Lillgårdsskolan
Friskafors
Källsprångsvägen
Posten 1

Andreas Thöje

Arkitekt SAR/MSA, delägare
andreas.thoje@brunnbergoforshed.s
extrapart
e
andreas.thoje@brunnbergoforshed.s
extrapart
e

Tel: +46-8-617 61 79

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer