UPPDRAG Nybyggnad seniorbostäder
PLATS Tystberga, Nyköping Google Maps
OMFATTNING 12 lägenheter på 2 rok, 69 kvm och ett gemensamt hus
MEDVERKANDE Kjell Forshed

Tystberga

Seniorboende som är en fröjd för ögat

I stationssamhället Tystberga strax norr om Nyköping, har vi ritat tolv lägenheteter i bostadsrättsform där tivsel, funktion och vackra material har fått vara ledstjärnor. Här behöver de boende inte sköta något utvändigt ifall de inte vill, föreningen tar hand om gräsklippning, häckar, snöskottning, reparationer mm. Är man van att ha bott i villa med fyra egna väggar och bilen nära får man samma kvalitéer här, utan att man behöver sköta tomten och husets yttre. Gemenskapen har man kring gården och i gemensamhetshuset. Alla vill inte bo i lägenheter.

Husen är målade med äkta falu rödfärg. Rött lertegel ligger på taken och alla plåtarbeten är förzinkade. Fönstren har äkta, glasdelande spröjsar för att ge ett vackert ljus och väcka goda minnen.

Husen är på två rum och kök 70 m2. Entrén bjuder in via en brokvist. Matplatsen ligger i en veranda som blir husets medelpunkt och vid uteplatsen kan man odla lite om lust finns. Varje hus kan ha bilen nära. Förråd finns vid carporten.

Husen ingår i en serie ”Hus på landet” som finns i olika storlekar, S, M, L och XL.  Dessa är kategori S, med enbart förrådsvind.

I det gemensamma huset som syns i mitten på bilden, kan grannarna samlas och umgås. Här finns en rymlig samlingssal med kök och övernattningsrum

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer