Den här boken handlar om arkitektoniska kvaliteter, om material och detaljer, om rummens form, om omslutenhet, öppenhet och rummens organisation för att bara nämna några av alla de värden som är viktiga att ta hänsyn till för att skapa bra bostäder som människor trivs att bo i.

Vad är arkitektonisk kvalitet?

krönika i Fastighetsnytt hyllar B&F

Ett av våra favoritämnen - vad är arkitektonisk kvalitet? - tas upp i en krönika i Fastighetsnytt av Fredrik Brunes, doktor i bygg och fastighetsekonomi på KTH - Kungliga Tekniska högskolan. Brunes efterfrågar en modern bok som förklarar vad som gör att en byggnad håller hög kvalitet.

Vi har ju publicerat flertalet böcker och artiklar på ämnet, och roligt nog så har Brunes hittat en av våra bästa böcker - Bostadens omätbara värden.

Brunes skriver: "En mycket bra bok på ämnet är Bostadens omätbara värden, av Ola Nylander och Kjell Forshed , där författarna på ett utförligt sätt beskriver vilka faktorer som påverkar upplevelsen av byggnaden. Det är bland annat dagsljus, siktlinjer, rörelse med mera."

Vi deltar just nu som referensgrupp i ett forskningsprojekt som pågår på Chalmers och CBA - Centrum för boendets arkitektur. Forskningsprojektet avser att försöka ta fram verktyg för att objektivt mäta kvalitet i bostäder. Läs mer om forskningsprojektet här.

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer