MEDVERKANDE Hans Bergström

Brandstationen i arkitekturtidskriften RUM

Tidskriften RUM uppmärksammar kvarteret Brandstationen

Vårt och Riksbyggens projekt Brandstationen uppmärksammas av arkitekturtidskriften RUM. Det gör oss såklart väldigt stolta att få se ett av våra vassaste projekt publicerat här. Stort tack till våra uppdragsgivare Riksbyggen och Järfälla kommun för ett fint samarbete!

Tillsammans med Riksbyggen har vi ritat och byggt detta kvarter på platsen för en gammal brandstation. Arkitekturen minner om den gamla brandstationen med både ett högt torn inspirerat av slangtornet och en fasad i tegel. I detta projekt har ett antal lägenheter upplåtits med så kallat hyrköp. I Brandstationen provar nämligen Riksbyggen en ny instegsmodell för att hjälpa unga att komma ut på bostadsmarknaden, hyrköp av bostadsrätt. Det innebär att den boende hyr en bostadsrätt under en begränsad tid som ger förtur vid köp. Erbjudandet riktar sig till unga vuxna upp till 35 år som vill bo i bostadsrätt.

Vi är glada att få ha varit med och utveckla detta spännande projekt!

 

Läs reportaget i tidskriften RUM.

Läs mer om projektet Brandstationen.

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer