Bild: Brunnberg & Forshed Arkitektkontor AB
MEDVERKANDE Andreas Thöje

Förnyat förtroende för arbetet med Arvika Skola

Vi realiserar visionen om en modern framtida läromiljö

Arvika kommun och Serneke har gett oss förnyat förtroende att arbeta vidare med det förslag till en ny högstadieskola för 900 elever som kontoret tog fram under förra året. Uppdragsansvarig arkitekt Andreas Svensson berättar att samarbetet med Arvika kommun var både konstruktivt, kreativt och intensivt.

”Vi var ett stort team från kontoret som arbetade tätt tillsammans med både kommunen och skolan för att tolkad den pedagogiska visionen. Vårt förslag är en skola som ska kännas liten och trygg trots sin storlek, vilket vi åstadkommer genom att bryta ner den stora skolan i mindre enheter. Vi har också jobbat mycket med utformningen av utemiljön. Visionen är En skola för var och en, vilket innebär att skolan ska möta olika individers behov men också vara flexibel när det gäller olika undervisningssituationer och annan användning. Vi är både ivriga och förväntansfulla att komma igång med det fortsatta arbetet ihop med Arvika kommun och Serneke och har första mötet redan i veckan som kommer. ”

Här kan du läsa mer om projektet och processen

Under hösten 2018 hade vi fokus på lärmiljöer och vässade vår kunskap om hur arkitektur kan påverka och stödja modern pedagogik på ett positivt sätt, bland annat genom vårt samarbete med Forum Bygga skola. Läs mer om det här.

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer