UPPDRAG Kontor/kommersiellt
PLATS Stockholm City, Stockholm stad
SKEDE Färdigställt 2018
OMFATTNING Inredningskoncept för ca 380 kvm möteslokaler
MEDVERKANDE Moulienne Giesecke, Norhammar & Partner
UPPDRAGSGIVARE Grant Thornton

Grant Thornton

Livfulla och multifunktionella mötesytor

Grant Thornton är ett av Sveriges snabbast växande revisions- och konsultföretag som varje dag arbetar för att hjälpa företag och entreprenörer att växa och utvecklas. Företagets huvudkontor på Sveavägen i Stockholm tar emot en mängd besökande som ska besöka seminarier och nätverksträffar eller komma på kundbesök. Kunderna är också välkomna att sitta och jobba eller ha egna möten. Nu behövde mötesytorna i anslutning till entrén bli bättre, effektivare och snyggare.

Vi tog fram ett fram ett helhetskoncept för att möta både medarbetarnas och kundernas behov av nya multifunktionella, livfulla och inbjudande mötesytor.

Funktionell och social kontaktyta

Lokalerna utrustades med mediaskärmar, full uppkoppling och lättillgänglig laddning av el. I focus stod att erbjuda en livfull miljö för interna och externa möten och touch down, möjlighet till sociala evenemang och servering av frukost och lunch vid seminarium samt plats för kundernas möte med sina egna kontakter. I loungen kan mera tillbakalutade möten och samtal föras. Tanken var att skapa en ökad känsla av trivsel och av att ”komma hem” för såväl medarbetare som besökare.

Ytorna är helt öppna och hit kan kunder komma från tidig morgon till ibland sen kväll. Genomströmningen är hög, inte minst tack vare Grant Thorntons egna seminarium med många deltagare från hela landet. Ambitionen med det nya konceptet var att besökarna vill dröja sig kvar, ta Skype-mötet eller en uppiggande smoothie innan dagen fortsätter (ett inspel från gemensam start-workshop för definiering av konceptet).

Kulörer och materialval följer Grant Thornton´s designmanual för brand colours, något fritt tolkat men med tydlig anknytning. Färgsättning av väggar och riktning på långa mattor binder ihop de öppna ytorna och leder naturligt besökare vidare in.’

Fyra typer av sittning erbjuds för en varierad miljö; lounge, vanlig sitthöjd vid mötesbord halvslutet rum, högre sitthöjd vid mötesbord i öppen miljö och högre sitthöjd vid stora mobila bord.

Växter i olika nivåer, arter och storlekar bidrar till bättre luftmiljö och mjuk atmosfär.

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer