Brunnberg Forshed Hälsans hus
MEDVERKANDE Alessandro M. Lucca

Hälsans hus

Vinnande förslag för samhällsfastighet i markanvisningstävling i Högsätra på Lidingö

Nu står det klart att vi har vunnit markanvisningen för ”Hälsans Hus” på Lidingö tillsammans med Titania! Vi fick detta fina omdöme från juryn:

Förslaget förhåller sig väl till de krav och visioner som beskrivs i kvalitetsprogrammet, byggnaden är mycket väl gestaltad såväl på utsida som på insidan samt till anslutning till omgivande markytor.
Byggnaden genomgående valvmotiv i sockelvåning skapar en öppenhet som på ett naturligt sätt bjuder in besökare och förbipasserande…”

På parkeringsplatsen för det nedlagda Lidingö sjukhus ska en ny byggnad samla de vårdrelaterade verksamheter som finns i området idag, så som vårdcentral, apotek mm. Bottenvåningen innehåller även välkomnande lokaler. Hälsans hus ligger i mitten av en större plan, som enligt tävlingsunderlaget ska ha ett klassiskt anslag med hög nivå av detaljering och materialval.

Vår tolkning av ”klassisk arkitektur” har varit att jobba med klassiska element såsom de generösa valven i entréplanen, en lugn och rytmisk fönstersättning med fina proportioner samt en hög nivå på materialval, detaljering och dekoration.

De förslag som nu står som vinnare är jag säker på kommer att tillföra Högsätra nya kvaliteter med småskalighet och grönska. Gestaltningen av nybyggnationerna ger ett helt nytt uttryck med förankring i Lidingös historia, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M).

Stort tack till Titania och Lidingö kommun för ett gott samarbete!

Läs mer på Lidingö kommuns hemsida

Läs mer om projektet på Titanias hemsida

Östra fasaden

Norra fasaden

Kika gärna på ett annat av våra projekt med klassiskt anslag – Lillgårdsskolan

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer