Brunnberg Forshed Arvika högstadieskola Minnebergsskolan
MEDVERKANDE Andreas Thöje

Invigning av Minnebergsskolan

Minister inviger ny skola i Arvika

Vi är glada och stolta över att det är invigning av vårt projekt Minnebergsskolan i Arvika på onsdag 25 augusti! Extra kul är att skolan invigs av Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning och Gunilla Svantorp, ordförande för riksdagens utbildningsutskott.

Se SVTs reportage från invigningen här.
Under hösten planeras det också för ett öppet hus på Minnebergsskolan för dig som är extra nyfiken på hur den nya skolan ser ut.

Minnebergsskolan är en högstadieskola i centrala Arvika för ca 900 elever som är anpassad efter varje elevs behov. Det finns trygga utrymmen för återhämtning, gemenskap, aktiviteter och relationsskapande. Skolans uppdrag är tydligt: här ska elever ska må bra och få utvecklas och lära sig.Skolan är planerad så att eleverna har en tydlig tillhörighet, med så kallade hemvister. Detta betyder att eleverna har få förflyttningar över stora ytor och det skapar också bättre förutsättningar att ha många elever på skolan. Elever ska kunna välja att vara sociala med andra eller att ha möjlighet att ”dra sig undan” och återhämta sig. Matsalen är i två plan och det finns möjlighet för eleverna att äta i olika miljöer. På den övre våningen finnas det en tyst matsal för de som behöver lugn och ro.

 

Vi har ritat skolan på uppdrag av Arvika kommun och entreprenör är Serneke.

 

Läs mer om skolan här.

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer