SKEDE Färdigställt 2012
OMFATTNING 168 bostadsrätter
MEDVERKANDE Susanna Uhlin, Susanna Uhlin, Charlotta Creyghton, Martin Bergman, Eleanor Wahlberg

Iskristallen

Premiumprojekt med höga ambitioner vid Drottningholmsvägen

Drottningholmsvägen i Marieberg i Stockholm genomgår en förändring från in- och utfartsled till innerstadsgata. Där det tidigare var kontor står nu våra flerbostadshus.
Vår byggnad med lägenheter och lokaler ligger vid Lindhagensplan och bildar tillsammans med hotell Courtyard på platsen en port till Kungsholmen. Vi har förstärkt känslan av entré med torn i väster.

De tre husbyggnaderna är hästskoformade och sammanbyggda i de nedre planen. De har varsin mindre innergård med öppningar mot Drottningholmsvägen. Mellan byggnaderna finns planterade terrasser.
Byggnaderna har i princip samma struktur och planlösning, men olika karaktär genom fönster och färgsättning. Fasaderna är putsade i vitt, ockra och rött. Takvåningen har en avvikande kulör, en list och höga fönster definierar den. Mot innergårdarna har vi skapat en mer intim karaktär genom de franska balkongerna. De två nedersta våningarna mot Drottningholmsvägen och Mariebergsgatan är granitklädda, färg och mönster varierar på hus och terrasser. Lokalerna har stora och varierade skyltfönster.

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer