Kjell Forshed intervjuas i DN om trädgårdsstaden

om "Coronaflyttare" och trädgårdsstaden

Kjell Forshed intervjuas av DN om den nya vurmen för trädgårdsstäder, ett resultat av pandemin. "Coronaflyttare" - barnfamiljer som lämnar trånga boenden i stan söker efter områden med mer mänsklig skala. Han anser att många kommuner i dag har ett bakvänt förhållningssätt till stadsutveckling:

– Man startar med en siffra snarare än med en helhetstanke. Tänker att här ska det in 10 000 bostäder och det får inte vara längre än 700 meter till t-banan, snarare än att fråga vad är det för samhälle vi vill bygga. Det är viktigare än någonsin att kommunerna tar ett helhetsansvar och sätter in de olika bostadsprojekten i ett större sammanhang.

Tullinge trädgårdsstad och Hammarängen i Mariefred är bostadsprojekt utvecklat av Brunnberg & Forshed och innehåller många av de kvaliteter som fått större efterfrågan i samband med Coronapandemin.

Läs hela DN -intervjun med Kjell Forshed här!

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer