SKEDE Färdigställt 1998
OMFATTNING 21 lägenheter
MEDVERKANDE Kjell Forshed, Björn Dahlberg, Claes Sieurin, Stadsplanen gjordes av Mats Egelius, White

Nybodahöjden Stockholm

Kungligt studiebesök i våra lägenheter

Nybodahöjden i Liljeholmen söder om Årstaviken har varit föremål för ett flertal storskaliga projekt. Under lågkonjunkturen på 1990-talet ville staden och Stockholms Byggmästarförening bygga ett mer lågskaligt projekt. Planen innehöll sex områden som fördelades på olika byggherrar. Vi ritade ett hus med 21 lägenheter åt JM. Allt stod klart till bomässan ByggaBo98
Huset är på många sätt en uppföljare av vårt framgångsrika projekt på Stumholmen i Karlskrona. Bostadsplanerna är enkla och vackra – man går från rum till rum längs fasaden. Här finns vackra detaljer och material och stor omsorg i utförandet.

Vi samarbetade med Erik Richter, arkitekten bakom möbelföretaget Norrgavel till bomässan. Han inredde två lägenheter – Stenlägenheten en trappa upp och Trälägenheten, som är en villa på taket. Han var också med och styrde arbetet med interiörerna tillsammans med Millis Ivarsson. Här är möbelkvalitét på väggmålningarna i äggtempera, på lister och på tegelgolv.

Projektet rönte stor uppmärksamhet på utställningen. Kung Carl Gustav stannade extra länge hos oss på sitt studiebesök, så länge att resten av de andra lägenheterna inte hanns med…

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer