Jag drivs av samhälls- och hållbarhetsfrågor, inte minst den sociala delen, och tycker det är viktigt att tidigt integrera dessa frågor i arkitektur och stadsplanering. Viktigt för mig är samspelet mellan Natur – förutsättningarna på platsen - den Fysiska strukturen – byggnaden/erna – och de Sociala relationerna – människorna i och runt byggnaden. Bäst resultat blir det oftast vid tvärvetenskapliga samarbeten där alla parter lyssnar och lär av varandra.

För några år sedan blev jag tilldelad Wernstedts resestipendium från Chalmers för att studera kollektiv arkitektur och urban odling i Kuba, Uruguay, Argentina och Berlin. Jag tror det behövs mer variation av bostadstyper och sätt att leva, både för att människor önskar det och för att vi behöver ställa om till mer hållbara beteenden och livsstilar.

Min tid på Brunnberg & Forshed startade i februari 2018. Sedan min examen från Chalmers 2005 har jag arbetat med bl.a. Riverside Hotel i Göteborg, bostäder som passivhus i Hökarängen / Farsta samt stadsomvandling och kontor i Kv. Trollhättan i Stockholm city; ”Urban Escape”. De senaste två åren har jag bl.a drivit ett tvärvetenskapligt utvecklingsprojekt ”Elastiska Hem”, om framtidens boende som bygger på gemenskap och delande, hälsa och hållbarhet.

Pernilla Ivarsson

Arkitekt SAR/MSA, Hållbarhetsansvarig
Pernilla.Ivarsson@brunnbergoforshed.s
extrapart
e
Pernilla.Ivarsson@brunnbergoforshed.s
extrapart
e

+46-8-617 61 46
+46-72-580 07 20

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer