Jag drivs av samhälls- och hållbarhetsfrågor både professionellt och privat och tycker det är viktigt att tidigt integrera dessa frågor i arkitektur och stadsplanering. Parallella kriser i samhället såsom klimatkris och förlust av biologisk mångfald måste hanteras samtidigt. Det är inspirerande och nödvändigt med ett holistiskt perspektiv och bäst resultat blir det oftast vid tvärvetenskapliga samarbeten där alla parter lyssnar och lär av varandra.

Genom Wernstedts resestipendium från Chalmers har jag studerat kollektiv arkitektur och urban odling i Kuba, Uruguay, Argentina och Berlin och hösten 2020 blev jag certifierad Permakulturdesigner. En stark drivkraft är att tänka kretslopp och resiliens. Samarbeta med naturen och ekosystemen. Öka mångfalden. Variation behövs även av bostadstyper och sätt att leva, för att människor önskar det och för att vi behöver ställa om till mer hållbara livsstilar.

Min tid på Brunnberg & Forshed startade i februari 2018. Sedan min examen från Chalmers 2005 har jag arbetat med bl.a. Riverside Hotel i Göteborg, bostäder som passivhus i Hökarängen / Farsta samt stadsomvandling och kontor i Kv. Trollhättan i Stockholm city; ”Urban Escape”. Jag har även drivit ett tvärvetenskapligt utvecklingsprojekt ”Elastiska Hem”, om framtidens boende som bygger på gemenskap och delande, hälsa och hållbarhet.

Pernilla Ivarsson

Arkitekt SAR/MSA, Hållbarhetsansvarig
Pernilla.Ivarsson@brunnbergoforshed.s
extrapart
e
Pernilla.Ivarsson@brunnbergoforshed.s
extrapart
e

+46-8-617 61 46
+46-72-580 07 20

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer