UPPDRAG Bostäder, samhällsfastigheter
PLATS Svärdsjö, Falu kommun
SKEDE Pågår
OMFATTNING Ca 24 lägenheter
HÅLLBARHET Träbyggnad
MEDVERKANDE Andreas Thöje, Moa Zettervall
UPPDRAGSGIVARE Byabo

Byabo trygghetsboende

Byabo trygghetsboende

Byabo handlar om att skapa trygghetsboenden i småskaliga miljöer på landsbygden, i byar eller i småstäder. Vår uppdragsgivare är en eldsjäl som har målet är att kunna erbjuda ett boende på ålderns höst för de som vill kunna bo kvar i sin hembygd även när behovet av trygghet, service och tillgänglighet ökar.

Vårt uppdrag består i att ta fram ett gestaltningskoncept för Byabo med förutsättningen att bygga husen med volymelement i trä. Detta första Byaboprojekt ligger i Svärdsjö, i Falu kommun. Byggnadstraditionen i Dalarna har präglat gestaltningen, för att få husen att varsamt anpassas till sin omgivning.

Husen i två våningar är faluröda med lite extra omsorg om detaljer, så som karaktärsskapande träpaneler, dekorativa fönsteromfattningar och entrépartier med väggfasta sittbänkar. Husmodulerna kombineras i mindre enheter och rama in en grön innergård. Alla entréer vetter mot gården där det finns plats för odling, lek och i ett gemensamhetshus finns rum för sociala aktiviteter.

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer