SKEDE Parallellskiss 2008, programhandling 2009, färdigställt 2011
OMFATTNING Kontor, bibliotek och utställning, totala lokalarean (inkl. källarvåningen) 9 200 kvm
MEDVERKANDE Stefan Brink, Mårten Danielsson, Linda Hedebro, Eleanor Wahlberg, Olle Bäckstöm, Mats Marnell, Monica Stone, Monica Ståhlbrand

Knivsta kommunhus

Centralt aktivitetshus för alla Knivstabor

Kommunhuset är den viktigaste och mest centrala punkten i Knivsta. Det ligger på den plats där det ursprungliga Knivsta en gång byggdes, vid järnvägsstationen nära affärer och centrum. Huset samlar Knivstaborna kring många typer av aktiviteter – det är inte bara en kommunal arbetsplats utan också samlingssal, teater och kulturhus. I huset finns även bibliotek, café och restaurang.

Här syns vad som händer


Öppenhet och innehåll var viktiga utgångspunkter vid utformningen av huset. Vi har skapat öppenhet genom generösa fönsterpartier utmed alla fasader – här syns det tydligt vad som sker innanför och det inbjuder flera till att delta. I den stora, öppna entréhallen, som också är ett gångstråk, är det liv och rörelse och här finns gott om trevliga platser för fika, tidningsläsning, kultur och information.
Huset har fyra våningar ovan mark. I entréplanet finns en hall, ett bibliotek, ett café och restaurang och en reception till service för medborgarna. På de övriga våningsplanen finns sessionssalen, mötesrum och kontorsarbetsplatser. I källarvåningen finns garage, arkiv och teknikutrymmen.

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer