Kv löparen äldreboende
MEDVERKANDE Andreas Thöje

Kv Löparen nominerat till Årets Äldreboende 2020

Äldreboende med mål att uppnå "hemlikhet"

Vi är så glada att vård- och omsorgsboendet kvarteret Löparen i Sala har blivit nominerat till "Årets Äldreboende 2020" av Nohrcon. Juryns motivering har väl fångat vår strävan:
"Ett mycket fint exempel på ett äldreboende som omsorgsfullt passas in i en kulturhistoriskt rik miljö. Man har lyckats bryta ner skalan och ta bort institutionskaraktären. En strävan att uppnå hemlikhet genomsyrar projektet."

Salas historiska stadskärna är av riksintresse, med småhus och en låg skala. Vårt uppdrag var att få det nya vårdboendet och vårdcentralen att följa småstadens principer och passa in.

Tack vare ett gott samarbete med vår beställare JHCS Öst och entreprenören PEAB har detta projekt blivit så lyckat. Nu önskar vi hyrestagaren Attendo lycka till i sina nya lokaler.

Hela motiveringen lyder:
Ett mycket fint exempel på ett äldreboende som omsorgsfullt passas in i en kulturhistoriskt rik miljö. Man har lyckats bryta ner skalan och ta bort institutionskaraktären. En strävan att uppnå hemlikhet genomsyrar projektet. Det finns en stor detaljrikedom i fasaderna som skapar goda boendekvaliteter exteriört såväl som interiört såsom de franska balkongerna med glasade pardörrar. [Projektet är] anpassat till lokalområdet och följer småstadens principer. Det finns sociala mötesplatser i stora gemensamhetsutrymmen liksom tillgång till utemiljö. De låga fönsterbröstningarna gör att äldre med olika behov kan ta del av livet utanför.

Här kan du se de nominerade projekten och lägga din röst.
Omröstningen är öppen och du kan rösta fram till 12:00 den 2 juni.

 

Läs mer om projektet Löparen här.

Vi har även ritat den nya stadsplanen för de östra delarna av Sala.
Läs mer om stadsutvecklingsprojektet Östra kvarteren Sala här.

 

Till projektet hör även en nybyggd vårdcentral som vi ritat.

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer