PLATS Norrtälje Hamn
SKEDE Detaljplan - Bygghandling
OMFATTNING 90 bostadsrättslägenheter, restaurang
MEDVERKANDE Pär-Olof Olofsson, Pär-Olof Olofsson, Alexander Winbladh, Alexandra Heugle
UPPDRAGSGIVARE INDEX Recidence

Norrtälje hamn Kv. 3

Från silo till bostad

Norrtäljes hamn är under omvandling, från industrimark till levande stadskvarter med fokus på bostäder. De två resliga spannmålssilosarna som sedan 70-talet präglat hamnens siluett är på väg att ersättas med bostäder.

Minnet av de tidigare silosarna är tydligt läsbart i det nya bostadshuset där fotavtryck såväl som volym är oförändrade. Den grålaserade träfasaden är en referens till den ursprungliga silosens betongkonstruktion samtidigt som den knyter an till den träarkitektur som präglar Norrtäljes stadskärna.

Genom de generösa balkongerna tillåts de boende att synliggöras även på utsidan av byggnaden vilket ger liv och variation till en annars enkel byggnadsvolym.

Soltornets entré är ett generös och skär tvärs genom byggnaden, inredningen är ritad specifikt för huset och ger tillsammans med exklusiva materialval en unik känsla.

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer