SKEDE Färdigställt 2012
OMFATTNING 72 bostäder om två till fem rum och kök
MEDVERKANDE Staffan Corp, Monica Ståhlbrand, Ximena Horjales, Marianne Jonsson, Louise Rangmark, Åsa Sjöstrand

Randers Kista

Färgstark nominerad renovering

Ett område med 72 radhus, uppväxta trädgårdar och mycket eftersatt underhåll. Så såg utmaningen ut. Tillsammans med Svenska Bostäder inledde vi projektet med medborgardialog och workshop för de boende. Kvaliteter och problem diskuterades. Det blev viktig input för den fortsatta projekteringen.

Förstärkning av trivsamt 70-tal


Området skulle få en omfattande renovering där samtliga ytskikt skulle bytas både ut- och invändigt. Fönster, dörrar och skärmtak skulle också bli nya. Vi adderade större fönster och franska balkonger, gav husen en typ av takpappsläggning och tydligare och mer rejäla skärmtak. Vi minskade antal färger på varje hus till två. Vår tanke var att stärka områdets identitet av trivsamt sjuttiotal med tydliga färger som skiljer ut varje hus. För att områdets värden inte skulle gå förlorade baserade vi våra förslag på den kulturhistoriska/antikvariska inventeringen.
Färgerna är hämtade ur klassisk falufärgsskala, husen har en varm basfärg i rött, gult eller ockra på fasad och på fönster på övre plan och har en markerad varmt gråbrun färg på fönster, foder och dörrar på entréplanet.

Samtliga rum har renoverats till modern standard och kök och badrum har fått helt nya ytskikt och utrustning.

Utmärkelse: nominerades 2013, som enda renoveringsprojekt, till Årets Stockholmsbyggnad

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer