SKEDE Parallellt uppdrag 2004, färdigställt 2009
OMFATTNING två femvåningshus med 72 bostadsrätter, två till fem rum och kök och gemensamt garage under gården
BYGGAKTÖR JM
UPPDRAGSANSVARIG Sören Eriksson, Björn Dahlberg
HANDLÄGGARE Reija Toivio
MEDVERKANDE Johanna Gill, Stefan Brink, Torkel Stenberg

Sjövikshöjden Årstadal

Boende med känsla av egen skog

Vi vann ett parallellt uppdrag för JM och Stockholms stad gällande plan och bostäder i Sjövikshöjden etapp 1. Husen ligger på toppen av ett berg. Vi utrustade dem burspråk, balkonger och terrasser för att skapa kontakt med den omgivande naturen. Skogen och naturen var viktiga ledord.
De två femvåningshusen ligger på toppen av berget, de översta våningarna har en magnifik utsikt över Årstaviken och Södermalm. Skogen och naturen var viktiga ledord i projektet. Målet var att bevara den ursprungliga naturen så mycket som möjligt och låta berget bli en del av husens arkitektur. De enkla, vitputsade lamellhusen skjuter ut från det mörka, urhuggna berget. På gavelbalkongerna mot söder får man en känsla av en nästan egen skog.
De flesta lägenheterna har en öppen planlösning med en bardel i mitten av lägenheten som tillhör både kök och vardagsrum. Här har man en överblick genom hela lägenheten mot öster och väster och får in ljus från båda väderstrecken. Ett burspråk i köket är en spännande och ljus matplats. Här är naturen nära. Uteplatserna är klädda i corten

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer