Szia och merhaba Katalin och Viktor!

Nya medarbetare på kontoret

Katalin Reviczky och Viktor Zapata Ekemark är nya hos oss. Katalin, arkitekt SAR/MSA, tog sin MSc vid Budapest University of Technology and Economics 2004. Viktor, arkitekt SAR/MSA, har examen från KTH 2014, med ett utbytesår vid Istanbul Technical University. Katalin kommer närmast från Larsson Arkitekter, Viktor från Landström Arkitekter.

- Man kan säga att jag är tillbaka till Brunnberg & Forshed. Jag satt på kontoret på Kungsholmen 2016, då som ganska ny i Sverige var jag på ett mindre arkitektkontor som hyrde in sig. Det var mycket trevligt. När det nu var dags att byta jobb föll det sig naturligt att söka mig tillbaka till den fina atmosfären, berättar Katalin,

Kontorets storlek och en vurm för bostäder var avgörande för att Viktor sökte sig till oss.

- Jag ville till ett större, välorganiserat kontor som arbetar med bostäder. Jag gillar många av kontorets tidigare projekt med trädgårdsstäder, det låga och täta är en härlig skala som stämmer väl med mina idéer om hur bra bostäder ser ut. Här följer man inte bara trender och estetiska svängningar, jag uppfattar att det kontoret gör är gediget.

Katalin jobbar också gärna med bostäder och önskar sig uppdrag utan tydligt svar.

- Det jag gillar mest är när en beställare kommer till oss och ställer en fråga: – Kan ni göra detta med dessa förutsättningar och krav? Att göra bra arkitektur av det, att klura, hitta balansgången och göra något riktigt fint, det är mitt favoritprojekt. Jag är också nyfiken på hur man planerar skolor, något jag hoppas få gå in i.

Intressanta projekt i all ära, Katalin och Viktor nämner också stämningens och kulturens betydelse för trivseln på jobbet.

- Under intervjun kände jag direkt att det var varm stämning och enkelt att kommunicera. Företaget har en sympatisk inställning till både arkitektur och arbetsplatsen, vilket är mycket viktigt för mig. Efter den första månaden har bilden har förstärkts. Det är ett kontor som månar om en vi-känsla, menar Viktor.

- Jag håller med. Jag kommer från mindre kontor, man hör om Brunnberg & Forshed att det är rätt stort, vilket är sant, men här försvinner man inte in i en stor massa, säger Katalin.

Katalin och Viktor lyckades tajma in vår årliga kompetensutvecklingsdag, BoF-dagen. Temat var hållbarhet och cirkulärt byggande.

- Det känns som en ren lyx att få ta till sig de kunskaperna utan att själv behöva söka. Det är mycket nytt att vara uppdaterad på och lära om hela iden, att det finns duktiga och väl insatta kollegor är en tillgång, menar Viktor.

- Vi har tidigare hunnit prata om certifieringar, krav och dokument, på BoF-dagen kändes det genuint vart kontoret verkligen strävar. Jag blev berörd av frågor kring den sociala hållbarheten. Man vill bidra. Det hoppas jag kunna göra här, avslutar Katalin.

Just nu jobbar Katalin med Täby Park och Viktor med bygghandlingar i ett projekt i en ny stadsdel i Haninge.

Här hittar du kontaktuppgifter till Katalin och Viktor!
Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer