Man kan ha ett pragmatiskt förhållningssätt till arkitektur. Det kan vara ok, eller så kan man också göra mera. Det som får mig igång är när form och material, ljus och skugga som spelar tillsammans bildar en helhet som ger oss miljöer vi alla behöver för att må bra i. Även överraskningar måste få plats i den fysiska miljön vi skapar, i tillägg till humor.

På kontoret har jag haft förmånen att arbeta i alla skeden från detaljplan, skisser, programhandling, systemhandling fram till färdiga bygghandlingar. Jag har också gjort många utredningsskisser för både kontor och bostäder för flera beställare.

Jag har tidigare erfarenheter från både mindre och större projekt – från tidiga skeden med möjlighetsstudier till genomförande. Projekten har varit olika, från restauranginredning och möbeldesign till stora kontorsbyggnader, från skruv- och mutterskala till att måla visioner.

I egen verkstad arbetar jag också med lera, lite måleri och grafisk tryck. Ibland kan det vara skönt med endast egna krav i de kreativa processerna.

Jag har arbetat på Brunnberg & Forshed sedan år 2008. Innan dess har jag jobbat på större och mindre kontor, mest i Sverige, men också i Norge. Jag har examen från Trondheim, Norge, 1989.

Referensprojekt
Gamla Brandstationen, Järfälla
Skandias huvudkontor
Större kontorshus för en statlig myndighet i Solna

Björn Holm

Arkitekt SAR/MSA
bjorn.holm@brunnbergoforshed.s
extrapart
e
bjorn.holm@brunnbergoforshed.s
extrapart
e

Tel: +46-8-617 61 62

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer