Brf Blicken och brf Framsidan.
MEDVERKANDE Birgitta Gelhaar, tillsammans med Riksbyggen genom Peter Arvidsson Ekman

Vinst i Haninge arkitekturpris 2021!

Blicken och Framsidan vinner Haninge arkitekturpris 2021

Vi är så glada att berätta att våra projekt brf Blicken och Framsidan i Haningeterrassen blivit framröstade som segrare i Haninge kommuns tävling årets arkitekturpris 2021.

Stort och varmt tack till Riksbyggen för förtroendet att göra det här fina projektet tillsammans med er, Haninge kommun för det dina samarbetet och inte minst till alla ni som röstat på oss, vi är superstolta!

Kommunens motivering:
Haningeterrassenprojektet är startskottet för hela förtätningen av den regionala stadskärnan. Genom att bygga den nya bussterminalen under mark och lägga bostäder ovanpå skapas förutsättningar för integrerade täta stadskvarter. De nya fasaderna längs Nynäsvägens västra sida skapar en fin variation och dynamik när det gäller både material och volym. Husen lyckas vara varierade men samtidigt skapa en helhet och har en stark identitet. Den höga ambitionen i gestaltningsprogrammet för Haningeterrassen har överförts till en välkomnade och stadsmässig entré till den nya staden. Både för gång- cykel-, och biltrafikanter. Kvarteren ger också en fingervisning om hur den kommande staden kan komma att se ut.

Läs mer om projektet Framsidan här
Läs mer om projektet Blicken här här
Läs mer om projektet Haningeterrassen här

Haninge kommuns pressmeddelande!

Alessandro Lucca, Charlotta Creyghton, Hans Bergström och Birgitta Gelhaar som varit delaktiga i projektet från tidigt skede till genomförande tog emot priset i Haninge kommunhus.

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer