UPPDRAG Bostäder, kontor/kommersiellt
PLATS Karlstad, Karlstad kommun
SKEDE Färdigställt och invigt 2006
OMFATTNING Underlag till detaljplan och projektering, om- och tillbyggnad av befintligt stadskvarter till galleria och 72 bostäder i radhus och lägenheter
MEDVERKANDE Ludmilla Larsson, Kjell Forshed, Olle Bäckström, Marianne Jonsson

Mitt i City

Prisbelönt stadsbyggnadskoncept med galleria i Karlstad

Vårt prisbelönta projekt i Karlstad är ett exempel på att det går att göra köpcentrum och centrumanläggningar på ett långsiktigt och hållbart sätt. Här fanns en galleria som var utformad som de vanligen är – ett helt inåtvänt kvarter med slutna fasader mot gatulivet. Vi gjorde tvärtom.
Vi ansvarade för stadsbyggnadskonceptet, den yttre gestaltningen och för bostäder.
Vår idé med projektet var att det måste vara möjligt att gå utmed en fasad även på kvällstid. Fönster, fler entréer till både lokaler och bostäder och annat som ger ljus och liv är nödvändigt. Vi förde in bostäder ovanpå affärslokalerna. I dag är centrumet levande och det har alla förutsättningar att vara hållbart.
Utmärkelser: 2014 CNU Charter Award for Best Block, Karlstads kommuns byggnadspris och NCSC Awards Bästa Svenska Köpcentrum 2007

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer