brunnberg forshed Steninge skola
UPPDRAG Samhällsfastigheter
PLATS Steninge slottsby, Sigtuna kommun
SKEDE Avslutat
OMFATTNING Underlag till detaljplan för ny förskola, skola F-9, vårdboende samt en idrottshall om ca 6000 BTA
MEDVERKANDE Ludmilla Larsson, Olle Salomonson, Ann-Christine Ohlander
UPPDRAGSGIVARE Curahill

Steninge Slottsby skola

Skolan mitt i byn

När Steninge Slottsby skola är färdigt kommer många barn och ungdomar bo i de ungefär 750 bostäder som planeras. Mitt i byn planeras därför för Steninge Slottsby Skola - en förskola och en grundskola för barn i årskurs F–9 dit barnen kan promenera eller cykla, eller kliva av bussen som stannar precis utanför. Det planeras även en idrottshall som kan nyttjas såväl under skoltid som på fritiden.

Grus och gräs på skolgården, och nära till lek i naturen.

Steninge Slottsby Skola ligger längs med huvudgatan och är utformad för största möjliga trivsel och trygghet. Här finns alla nödvändiga funktioner på plats: klass- och grupprum, samt en ateljé för slöjd- och bildundervisning och ett storkök där maten lagas. Skolgården ligger på baksidan och får både en ordnad del och en naturmarksdel med plats för olika typer av lek och sport, men även för odlingar och andra aktiviteter. Matsalen öppnar sig mot skolgården och härifrån finns också separata ingångar till de olika avdelningarna. Förskolan har en egen trädgård.

Läs mer här om vårt arbete med gestaltningsprogrammet för hela Steninge Slottsby och Stenladan.

Webbplats om Steninge slottsby

Mysigt under taknocken.

Skolbyggnadens tre våningar har vacker färgsättning. Kupor och frontespiser korresponderar med områdets övriga byggnader och skapar ett varierat och småskaligt intryck. Stora fönster släpper in mycket ljus och ger möjlighet till fina utblickar över naturen.

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer