UPPDRAG Kontor/kommersiellt, interiör
PLATS Norrtull, Stockholm stad
SKEDE Färdigställt 2014
OMFATTNING Ett våningsplan, ca 1 800 kvm
MEDVERKANDE Hans Bergström, Monica Stone, Christina B Danielsson, Gustav Cyrén
UPPDRAGSGIVARE Svensk Byggtjänst

Svensk Byggtjänst Stockholm

Aktivitetsbaserat kontor med full flex

Svensk Byggtjänst hade lagt en ny strategi för sitt arbete. Företaget ville modernisera och digitalisera sin publiceringsverksamhet och förändra hela sitt arbetssätt för att främja samarbetet inom kontoret och lokalerna skulle bidra i processen. Vårt uppdrag blev att hitta en kontorslösning för medarbetarna in i framtiden.

Trivseln i fokus

Inredningsprojektet för Svensk Byggtjänst är ett bra exempel på ett projekt där vi med vår långa erfarenhet och kunskap bidragit till verklig förändring. Vi har skapat en god arbetsmiljö där människor trivs och som bidrar till nya sätt att arbeta.

Den tidigare arbetsplatsen var ett kombikontor där hälften av de anställda hade egna rum och andra halvan satt i mindre kontorslandskap. Ledningen önskade ett mer aktivitetsbaserat kontor, de vill att aktiviteterna man utförde i större grad skulle styra utformningen. Man tryckte samtidigt på vikten av att medarbetarna skulle trivas. Under hand fattade man beslut om ett totalt aktivitetsbaserat kontor med full flex.

Vi inledde med en grundlig analys som innefattade föreläsning med vår kontorsforskare Christina Bodin Danielsson, studiebesök och workshop med alla medarbetare tillsammans med förändringskonsulterna från GoToWork.

De flesta, men inte alla, var redo för en så stor förändring av sin arbetsplats och vi skapade därför ett stort antal en- och tvåpersonersrum med möjlighet att dra sig tillbaka. Vår bärande idé var att kontorsmiljön ägs och ska delas av alla där ingen ska känna att något tagits ifrån dem och att det har skapats större valfrihet och nya möjligheter.

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer