UPPDRAG Nybyggnad bostäder och lokaler
SKEDE System- och bygghandling
OMFATTNING 111 mindre lägenheter och verksamhetslokaler
MEDVERKANDE Johanna Gill, Angela Covacu Bohm, Martin Bohumel, Branko Vukmirovic, Annika Jönsson

Cykelverkstaden

Ett hållbart stadsliv med människan i centrum

Den nya stadsdelen Täby Park planeras för bostäder och arbetsplatser i en tät och varierad stadsbebyggelse. I stadsdelens sydvästra del ligger Kvarteret Cykelverkstaden, ett bostadskvarter med många små lägenheter fördelade på tre huskroppar. I gathörnen finns café och cykelverkstad. Ett hållbart stadsliv med minskat bilberoende och främjande av delningsekonomi är en av utgångspunkterna i projektet och cykeln har därför en huvudroll. Utöver verkstaden finns många lättillgängliga cykelplatser, varav flera med laddplatser, cykel- (och bilpool) samt närhet till fina cykelbanor, Allt för ett hållbart vardagsliv.

Försäljning pågår. Se mer om Cykelverkstaden på Riksbyggens webbplats

Läs även omvårt planuppdrag i Täby Park, dp 2 och kvarteret Parkliv som ligger granne med Cykelverkstaden.Kvarteret är samlat kring en gemensam atriumgård med många olika vistelseytor, tänkta att bli de boendes vardagsrum. Mot sydväst, i ett helt öppet läge, finns kvartersgården med lummiga planteringar, pallkragar för egna odlingar, sittplatser och ett växthus. Gården avgränsas från omgivande allmän mark med staket och buskar för trygghet och avskildhet.

Intim atriumgård

Huskropparna är förenade genom loftgångar kring en intim atriumgård med sittplatser, planteringar och stämningsfull belysning.

Trädgård och växthus

Den gemensamma trädgården blir en fin samlingsplats för de boende. Den innehåller uteplatser, planteringar för egen odling och ett växthus.

Terass för vila, samtal och kalas

En tredje uteplats finns i form av en takterrass med bred utsikt. Där finns både utegrill, sittplatser, ett skärmtak och tillräckligt med plats för att duka upp för ett stort kalas..

Ljus och rymd

De små lägenheterna är effektiva och smart planerade. Från ytterdörren är siktlinjen fri mot de stora fönstren, vilket ger ett ljust och rymligt intryck.

Hållbarhet genomsyrar processen

Ett grönt tänkande genomsyrar Brf Cykelverkstaden och cykeln som transportmedel har inspirerat inte bara till namnet utan även hela den skapande processen.

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer