Arkitektur för mig är mer än bara grafik. Där måste finnas en omsorg i detaljer, proportioner och genomförande för att den skall åldras med värdighet. Jag sökte mig till Brunnberg & Forshed för att få arbeta med de låga och täta projekten. Under mina år här har jag haft turen att få arbeta både med Kjell Forshed och Marianne Ocklind. Jag sätter en ära i att förvalta deras idéer om att skapa vackra miljöer i en skala och med ett kulturellt förankrat uttryck som människor kan relatera till.

Jag trivs bäst med småskaliga projekt där vi som arkitekter och beställare möts i en gemensam hög ambition om en bebyggelse med poetisk förankring till platsen. Några av de projekt jag är mest stolt över är ”Tredje backe strandvillor” i Mariefred, ”Ulvsunda slottsvillor” och ”Dalarö strand”. Förutom hus så arbetar jag mycket gärna med planer, stadsnära eller villaområden.

Jag har studerat arkitektur på Lunds tekniska högskola (LTH) samt glasformgivning på Konstfack. Jag har arbetat med hus hos Edward Suzuki i Tokyo och med stadsrumsanalyser hos Jan Gehl i Köpenhamn. Jag har varit på kontoret sedan 2006.

Referensprojekt
Dalarö strand, Dalarö
Tredje backe, Mariefred
Ulvsunda slottsvillor, Stockholm

Emma Lund

Arkitekt MSA
emma.lund@brunnbergoforshed.s
extrapart
e
emma.lund@brunnbergoforshed.s
extrapart
e

Tel: +46-8-617 61 93

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer