UPPDRAG Bostäder
PLATS Vaksala, Uppsala kommun
SKEDE Inflyttning december 2015
OMFATTNING Nybyggnad brf-radhus
MEDVERKANDE Staffan Corp, Johanna Gill, Ulrica Pärsdotter

Bergsmyntan

Smarta minivillor och radhus i Vaksala utanför Uppsala

Lindbacken utanför Uppsala är ett område i stark förvandling. Det är en del av ett större utvecklingsområde med allt från flerbostadshus till villor. Områdets är också försetts med förskolor, skolor och närservice. Här skapas en ny boendemiljö för många nya hushåll och vårt bidrag är tretton stycken radhus och fyra minivillor.
När vi först började skissa på radhustyper till Lindbacken i Vaksala, utanför Uppsala, bestämde vi tillsammans med vår uppdragsgivare att skapa något som både var litet och lättproducerat men också högkvalitativt i detalj och rumsfunktioner. Resultatet är under uppförande och utgörs av fyra minivillor på ca 90 m2 och tretton radhus på ca 110m2. Alla bostäderna får parkering och stadsmässig entré mot gatan och en egen skyddad atriumuteplats mot baksidan.

Materialmässigt ville vi ha en stark träkänsla. Fasaderna har sioo-impregnerats för att efterhand få ett naturligt grånat utseende. Mot uteplatserna är fasaden täckmålad i ljugrått, lika fönstren.
Ovanför entrén finns en liten balkong som också utgör skärmtak över entrédörren.

Invändigt har varadagsrum och matplats högt i tak med takljus vilet skapar en ovanlig rymd i de annars ytsnåla bostäderna. Alla radhus är sålda innan inflyttning.

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer