Foto: Robin Hayes
UPPDRAG Bostäder, stadsbyggnad
PLATS Segeltorp, Huddinge kommun
SKEDE Inflyttat 2017
OMFATTNING Detaljplan och projektering av bostäder av 47 lägenheter i flerbostadshus.
MEDVERKANDE Ludmilla Larsson, Marianne Ocklind, Emma Lund, Branko Vukmirovic
UPPDRAGSGIVARE Borätt / Seniorgården, JM

Gulsparven

Lågskaliga bostadshus nominerat till byggnadspris

Varsamt placerade bostadshus i anpassad skala, med en mild färgsättning ger en välkomnande och vänlig känsla. Omsorgsfulla detaljer och omhändertagen förgårdsmark gjorde att detta projekt nominerades till Huddinges Byggnadspris 2019.

Gulsparven nominerades till Huddinge Byggnadspris 2019. Juryns motivering lyder:

Kvarteret består av tre punkthus saxat placerade i en södersluttning. Byggnaderna har byggts i suterräng vilket anpassar byggnaderna till det omgivande landskapet. Den milda men samtidigt varma färgsättningen som varierar mellan husen, bidrar tillsammans med den indragna takvåningen till att skapa en behaglig skala. Entréerna är omsorgsfullt utformade för att välkomna boende och besökare. Byggnaderna har getts en medveten omsorg av såväl helheten som detaljerna och är talande exempel på hur ett område, på ett medvetet sätt, kan kompletteras med bostadsformer som tidigare saknats.

Projektet är en del av en komplettering av bostäder i inbodda villakvarter. Olika hustyper kedjehus, radhus och flerbostadshus har används för att skapa dynamik i området.  Husen är placerade längs befintliga vägar i det finmaskiga nätet. Bevarad vegetation ger området en ombonad känsla.

Husen ligger i park och är 3 våningar med suterrängvåning samt en indragen takvåning. Husen får stöd av den kuperade terrängen, samt den befintliga vegetationen. De är saxat placerade  mot soligt väderstreck. Husen är putsade  i olika gröna kulörer, med en takvåning av trä.

Your browser is too old

Brunnbergoforshed.se does not work in Internet Explorer 9 or lower. All web pages will look better and load faster with a new web browser. Please upgrade to a modern web browser here (takes about 30 seconds):

Download Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Download the latest Internet Explorer